Bebek Yolcuların Uçuş Kuralları ve Öneriler
Bebek Yolcuların Uçuş Kuralları ve Öneriler

Özellikle yaz döneminde uçaklarda seyahat etme oranı kış dönemine göre daha fazla olmaktadır. Bunun nedeni son yıllarda bayram tatillerinin de yaz dönemine gelmesi ve denizin keyfini çıkarmak isteyen çalışanların yıllık izinlerini de yaz mevsiminde kullanmayı tercih etmesidir.

Çocuklarla beraber seyahat ederken dikkat etmeniz gerekenler ve önerilerimizi “Çocuğunuzla Rahat Bir Seyahat İçin Öneriler” yazımızda okuyabilirsiniz. Fakat uçak yolculuklarında 2 yaşından gün alan bebekler çocuk sınıfında yer almaktadır.

Eğer 0-2 yaş grubuna dahil küçük bir gezginle seyahat ediyorsanız dikkat etmeniz gerekenler ise çocuklara göre biraz daha farklı. Bu yazımızda sizlere bebekle uçuş kurallarından, hava yollarının bebek yolcu politikalarında dikkat etmeniz gerekenlerden ve karşılaşabileceğiniz durumlara göre nelere dikkat etmeniz gerektiği konularında ki bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bebekle uçmak sizi strese sokmasın. Bebekle seyahat için bazı ipuçlarını özetledik ve sıkça sorulan sorulara ve endişelere cevap vermeye çalıştık.

Yeni Doğan Bebekle Uçakta Seyahat

Yeni doğan olarak da kabul edilen bebek yolcularla seyahat edebilmek için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. 0-2 yaş grubunda olan yolcular, bebek yolcu olarak hava yolları tarafından kabul edilmektedir.

Fakat bazı hava yolları doğumun hemen sonrasında ortaya çıkabilecek sorunları önlemek için en az iki günlük veya en az iki haftalık yeni doğan bebeklerin seyahat etmesine izin vermektedir.

Henüz ayını doldurmayan bebeklerin uçakla seyahatin uygun olup olmadığı konusunda doktorunuzdan bilgi almanızı öneririz.

Bebek Sütü Sıvı Sınırlaması

Son yıllarda gerçekleştirilen sıvı kısıtlaması kapsamında 100 mL fazla hacme sahip sıvılar el bagajında kabul edilmemektedir. Fakat bebek sütü ve bebek ve mamaları bu kısıtlamadan muaf tutulmuştur. Fakat güvenlik sırasında bebek sütü ve bebek mamasının bütün parçalarını güvenlik görevlisine göstermeniz gerekmektedir.

Havalimanlarında güvenlik görevlileri mamanın içini dahi kontrol etmek isteyebilir bu durumlara hazırlıklı olmanızı ve güvenlik görevlisine yardımcı olmanızı tavsiye ederiz.

Gönül rahatlığıyla bebeğinizin sütü ve mamasını el bagajınızda yanınıza alabilirsiniz.

Sıvı kısıtlaması kapsamında olan ve sıvı kısıtlamasından muaf olan düzenlemelerle ilgili bilgileri Uçaklarda El Bagajı Kuralları yazımızda bulabilirsiniz.

Uçakta Bebeğinizi Emzirebilir Misiniz?

Uçak içinde bebeğinizi emzirmek isterseniz, bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Rahat edebileceğinizi düşünüyorsanız, örtmek için yanınıza bir örtü veya battaniye alabilirsiniz. Fakat bazı İslam ülkelerine seyahat ederken sıkıntı yaşayabilirsiniz. VIP uçaklar dışında, düşük bütçeli olarak hizmet veren hava yollarının uçakların hemen hepsinde bebek odası bulunmamaktadır.

Uçağa Bebeğiniz İçin Islak Mendil Alabilir Misiniz?

El bagajı kuralları kapsamında ıslak mendillerle ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu nedenle de el bagajınızda veya çantanızda ıslak mendil bulundurabilirsiniz.

Uçak İçinde Bebek Araç Koltuğuna İzin Verilir Mi?

Uçağa bebek araç koltuğu almanız konusunda hava yolları farklı prosedürler uygulamaktadır. Bazı hava yolları bebeğinizle seyahatiniz sırasında bebek ekipmanlarından iki tanesini ek ücret ödemeden almanıza izin vermektedir.

Araç koltuklarını yanınıza almak istiyorsanız öncelikle araç koltuğu üretici firmanın yaş, ağırlık ve boy tavsiyelerine uyduğundan ve de uçak koltuğuna uygun olması gerekmektedir. Gerekli koşulları karşıladığı durumlarda bebeğiniz içinde bir koltuk satın alarak araç koltuğunda bebeğinizle seyahat edebilirsiniz.

Hava yollarının bu konuda izinleri için ayrıntılı bilgiye havayollarının resmi web sitesinden öğrenebilir veya müşteri temsilcileriyle görüşebilirsiniz.

Uçak İçinde Bebek Arabasına İzin Verilir Mi?

Uçak içine bebek arabaları ve pusetler gibi kabinde zorluk yaratacak eşyalara izin vermemektedir. Pusetle veya bir bebek arabasıyla seyahat ediyorsanız güvenlikten geçebilmesi için bu araçların katlanabilir olması gerekmektedir.

Havayollarının hemen hepsi uçağa bininceye kadar bu araçlara izin vermekte olup, uçağa biniş sırasında görevlilere teslim etmeniz koşuluyla da izin verilmektedir.

Hava yollarının tam olarak pusetle ve bebek arabasıyla seyahat politikalarını öğrenmek istiyorsanız resmi web sitesini ziyaret edebilir veya müşteri temsilcilerini arayabilirsiniz.

Uçak İçinde Bebek Bezi Değişimi

Uçakların içinde bebek odaları bulunmadığında dolayı tuvalet kabininde bebeğinizin altını değiştirebilirsiniz. Uçak tuvaletlerinde tuvaletin üzerinde katlanabilir bebek alt değiştirme masası bulunmaktadır. Uçak tuvalet kabinlerinin çok dar olduğunu bu nedenle de sadece gerekli malzemeleri tuvalet kabininde yanınıza almanızı öneririz.

Bebeğinizle Uçuş Sırasında Öneriler

Uçakla seyahatinizde kalkışlar ve inişlerde bebeğinizin kulakları da rahatsız olabileceğinden emzik, diş oyuncağı veya biberon gibi emebileceği eşyaları bebeğinize verebilirsiniz.

Uçuş sırasında minik gezgininiz ve sizin başınıza gelebileceklere karşı hazırlıklı olmanızı öneririz bu nedenle de yanınızda bolca kıyafet ve bebek bezi bulundurmanızı, ıslak mendilini de unutmamanızı öneririz.

Uçakla seyahatlerde veya günlük hayatta da bebeğinizi taşımak için en iyi yol ana kucağı olabilir. Ellerinizin serbest olabileceği bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Minik gezgininizle beraber uçuşunuzda güzel zaman geçirmeniz dileğiyle, iyi uçuşlar.

Whatsapp Destek

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?