Yunanistan Vizesi

Alışveriş sepetiniz boş!

Yunanistan Vizesi

Herhangi bir sebeple Yunanistan’a gidecek olan vatandaşların Yunanistan vizesi çıkartması gerekir. Vize kanunları gereği bordo, gri, siyah ya da kırmızı pasaporta sahip bireyler Yunanistan vizesi için uğraşmak zorunda değiller. Bu pasaportlara sahip olan bireyler seyahat anından 3 ay sonrasına pasaport süresi dolmadıkça ve 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde Yunanistan’a seyahat edebilir.

90 günden daha az Yunanistan’da kalacak kişilerin Yunanistan vizesi çıkartması gereklidir. Yunanistan vizesi çıkaran kişiler seyahatlerine Yunanistan’dan başlamaları şartı ile diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilirler.  Yunanistan’a ilk defa gidecek vatandaşlara 1 haftalık gezi vizesi verilir. Verilen 1 haftalık süre ilerleyen zamanlardaki ziyaretlerde artacaktır. Yunanistan vizeleri arasında Yunanistan turizm vizesi, Yunanistan ticari vizesi, Yunanistan ziyaret vizesi gibi vizeler yer alır.

Yunanistan’da 90 günden fazla duracak kişilerin uzun süreli vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Yunanistan Ulusal Vizesi olarak anılan bu vize türünün kararına Yunanistan Büyükelçilik ya da Konsolosluk bakmaktadır. Çalışma vizesi, eğitim vizesi, oturum vizesi uzun süreli Yunanistan vizesi içerisinde incelenir.

 

Yunanistan Vizesi Nasıl Çıkarılır?

Yunanistan vizesi çıkartmak isteyen vatandaşların Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan Büyükelçiliği veya Vize danışma merkezlerine başvuru yapabilirler. 90 günden daha az süre Yunanistan’da kalacak vatandaşlar direk Konsolosluğa ya da Büyükelçiliğe gitmeden önce Vize merkezlerine gitmeleri gerekiyor.

Yani, 90 günden daha az kalacak vatandaşların vize işlemlerine Yunanistan Konsolosluğunun yönlendirdiği vize danışma merkezleri yapmaktadır. Yunanistan vizesi için başvuru yapan bireylerden öncelikle parmak izi testi yapılmaktadır. Bunun nedeni kimlik doğrulamanın daha etkili olmasıdır. Vize alabilmeniz için pasaportunuzda iki sayfanın boş olması gerekiyor. Eğer iki sayfa boş değilse kişinin yeni pasaport çıkarması gerekir.

Yunanistan’a vize çıkarabilmek için pasaportunuzun son 10 yılda çıkartılmış olması gerekiyor. Bununla beraber her iki ülkenin de resmi tatil zamanlarına denk gelen vakitlerde vize başvurusu yapamazsınız. Örneğin Paskalya, Şeker Bayramı, Noel, Yılbaşı ve Kurban Bayramı gibi tatillerde vize çıkartma işleminiz mümkün değildir.

Yunanistan vizesi 7-15 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Bu işlemlere Yunanistan Konsolosluğu bakmaktadır yani vizemin ne kadar sürede çıkacağına da Yunanistan Konsolosluğu karar vermektedir.

 

Yunanistan Vizesi Gerekli Evraklar

Öncelikle yukarıda bahsedildiği gibi bir parmak izi örneği alınır. On parmağınızın da örneği alınır. Sonrasında pasaportun resimli sayfasının fotokopisi istenir ve yine yukarıda bahsedildiği gibi pasaportunuzun iki sayfası boş olmalıdır. Eğer pasaportunuzda iki sayfa boş yer yoksa yeni pasaport çıkartmanız tavsiye edilir.

Nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 aylık maaş dokümanı, SGK hizmet dokümanı ve emekli, öğrenci gibi kimlik kartı sizden vize çıkartmanız için istenir. Bununla beraber vizeye ödeyeceğiniz ücretin dekontu da sizden istenen evraklar arasındadır. Tüm evraklarınızı topladığınız takdirde Yunanistan vizesi başvurunuzu gerekli kurumlara yapabilirsiniz.

 

Yunanistan Vize Ücretleri

Yunanistan vize ücretleri çeşitli etkenlere göre değişmektedir. En basiti ne kadar sürelik vize çıkartacağınız, pasaport durumumuz, nereye başvuru yapacağınız ve danışma alıp almayacağınız Yunanistan vize çıkartma fiyatlarını etkileyen kriterler arasındadır. Fakat vize almak için belli bir euro, danışma ücreti ayrı bir euro ve başvuru ücreti olarak yine farklı bir euro istenir.

Toplamda 3 adet bir masrafınız olur. Ücreti belirtilen bankalara yatırdıktan sonra başvuru yapabilirsiniz. Dekontunuzu evrakların arasına koymayı unutmamalısınız aksi takdirde çok uğraşırsınız. Yunanistan’a birkaç sefer yolculuk yaptıkça ödeyeceğiniz fiyatlar da düşecektir. Yukarıda belirtilen fiyatlar ilk defa Yunanistan vizesi çıkartacak vatandaşlar için geçerlidir. Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız gerekli kurumları arayabilirsiniz. 

Whatsapp Destek

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?